fbpx

Декларация на партия „Пряка Демокрация“

От днес, 27 април, „Газпром“ ще спре подаването на природен газ за България.

С това държавата ни се подлага на колосален риск и предстои неминуемо спиране на всички топлофикации на газ, редица заводи и производства, многобройни крайни абонати, употребяващи природен газ.

Съчиненията на българските държавници, че били предвидили всичко и били осигурили заместващи мощности, са очевидни лъжи, защото няма откъде да дойдат количества, по-големи от 30% от нормалните, а дори и тези мизерни проценти съвсем не са сигурни.

България е пред енергиен колапс, който може да се задълбочи и в областта на горивата, а също и ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй“.

Оправданията, че спазваме някаква солидарност с решенията на ЕС, са достойни за обитатели на медицински заведения за непълноценни хора, защото нашите управници не са избирани за осигуряване на солидарност с ЕС, а за да управляват България. И да не допускат възможно най-ключовото нещо за всяка цивилизация – осигуряването на необходимата за съществуването й енергия.

Правителството още от днес трябва да си подаде оставката и да се върви към предсрочни избори.

А партия „Пряка демокрация“ заявява, че когато има възможност, ще даде под съд отговорните за настоящото положение.

27.04.2022                                                                                                                  Председател на партия „Пряка демокрация“

Петър Клисаров

Вашият коментар